De Kempen - Verhuur

Verhuur

De Kempen Verhuur breidt vloot uit

De Kempen Verhuur opgericht in 2006 maakt sinds 2016 deel uit van de Willy van Doorne International holding. De Kempen Verhuur is een niche-afdeling van DIF-RENT, samen zijn zij goed voor een verhuurvloot van een 400 tal trekkers, vrachtwagens, bestelwagens en specifieke “Waste sector” voertuigen.

Met een sleuteloverhandiging bij de DAF concessie Truck Trading Limburg in Houthalen voegt De Kempen Verhuur weer 5 nieuwe DAF voertuigen toe aan zijn vloot.

De doelgroep van De Kempen Verhuur zijn intercommunales, gemeenten, transportbedrijven en alle potentiele klanten die actief zijn in milieubeheer en afvalverwerking. Dat betekent dat er in de verhuurvloot zeer verscheiden wagens rijden. Denk daarbij aan kolkzuig wagens, klassieke huisvuilwagens, huisvuilwagens met twee compartimenten, veegmachines, onkruidborstelmachines, vacuümwagens maar ook trucks met een containerhaaksysteem en opbouwkraan.

Momenteel beheert het bedrijf de grootste vloot reinigingsvoertuigen in ons land.

Clemens van Rijn, Sales en Operations Manager van De Kempen Verhuur, licht toe: “Wij bieden voor iedere klant een oplossing op maat. Dat houdt in dat we een wagen samenstellen die de best passende oplossing biedt voor de eisen en vragen van de klant. We beschikken over een veertigtal specifieke vrachtwagens gelinkt aan de "Waste sector" en jaarlijks bouwen we onze vloot verder uit. Dat laat toe om snel in te spelen op de huur behoeften van de klant indien een voertuig door panne of ongeval uitvalt, snel voor een vervanger te zorgen. Tegelijk bieden we de mogelijkheid om de wagens te onderhouden en te herstellen via ons uitgebreid DAF & Mercedes-Benz dealernetwerk waar Willy van Doorne International over beschikt.

Dat is immers niet iets waarvoor je bij iedere dealer terecht kan. Onze trucks hebben specifieke opbouwen, die bijvoorbeeld veel gebruik maken van hydraulische onderdelen. Dat vraagt toch wel wat kennis van de onderhoudstechnici, daarom werken we dus samen met ons gespecialiseerd dealernetwerk dat de nodige kennis in huis heeft. Verder beschikken we via de DAF concessiebedrijven van de Truck Trading Group over technische depots in Wijnegem, Puurs, Houthalen en Henri-Chapelle en Bande. Door de samenwerking met DIF-RENT is het ook makkelijk mogelijk om bijvoorbeeld trekkers of standaard vrachtwagens voor klanten te regelen. Nogal wat klanten in het marktsegment van De Kempen Verhuur hebben geregeld werk voor trekkers met een hydraulische pomp, om walking floor trailers aan te drijven.

Merken

Het grootste deel van de vloot van De Kempen Verhuur bestaat uit DAF vrachtwagens, maar ook andere merken zitten in het aanbod, legt Clemens van Rijn uit: “We hebben ook Mercedes-Benz en Iveco in onze vloot rijden. Wat de klant vraagt, wordt door ons aangeleverd. Het is ook logisch dat intercommunales, die vooral met openbare aanbestedingen werken, niet altijd bij hetzelfde merk uitkomen als er moet worden aangekocht en opgebouwd.” Want De Kempen Verhuur verhuurt niet alleen, ook verkoop en opbouw van de voertuigen kunnen door het bedrijf worden ingevuld. “We werken vooral met Belgische opbouwers. Daar zijn een aantal goede redenen voor: Mol VDK levert niet alleen een uitstekende kwaliteit en maatwerk, ze staan ons ook met raad en daad bij voor service en onderhoud. Ook de korte communicatielijn naar Mol VDK, Geesink en Faun is voor ons belangrijk. Ze zorgen er voor dat onze werkplaatsen en dealers snel en vlot kunnen reageren als dat nodig is.